Prohlášení výboru FO TJ Sokol Kaňk.

9-mic

O uplynulém víkendu se u nás na Kaňku děly věci. Jak jistě široká kaňkovská fotbalová veřejnost ví z různých elektronických médií, odstoupil ze své funkce trenér A-týmu pan Roman Výborný. Těsně před začátkem jarní části sezóny je to situace nepříjemná, ale nikoli neřešitelná.

Panu trenéru Čepkovi zatím zdravotní stav nedovoluje vrátit se na trenérskou lavičku Sokola Kaňk, proto výbor FO oslovil novou trenérskou dvojici: Michala Velebného a Martina Klatku. Přicházejí, lépe řečeno vracejí se, k týmu v nelehké situaci a čeká je velký úkol: spolu s hráči udělat vše pro záchranu okresního přeboru na Kaňku. Výbor FO děkuje panu Výbornému za odvedenou práci s A-týmem a novým trenérům přeje mnoho sportovních úspěchů.

Celý podzim a zimu v našem FO vládla jakási „blbá nálada“, která fotbalu rozhodně neprospěla. A fotbal je to hlavní, o co nám všem jde – hráčům, funkcionářům a příznivcům kaňkovského fotbalu. Výbor FO byl v různých diskusích mezi příznivci a na sociálních sítích kritizován za nekompetentní a chybné rozhodování. Část této kritiky byla do jisté míry oprávněná, ovšem od většiny komentářů se výbor FO distancuje a považuje je za úmyslné poškozování zájmů nejen FO, ale celého Sokola Kaňk. Pojďme všichni zklidnit emoce, ukončit všelijaké „žabomyší války“, osobní spory a vrátit se k řešení fotbalových záležitostí, čímž podpoříme A-tým v boji o záchranu v OP. Aby se fotbal na Kaňku začal ubírat lepším směrem, je třeba do plachet nabrat nový vítr. Do rozhodování o chodu oddílu by měli promlouvat i ti nejdůležitější – hráči. Proto je třeba doplnit výbor FO za odstoupivší členy výboru z řad hráčů tak, aby přispěli svými novými, mladými, nápady a myšlenkami. To by měla zajistit schůze fotbalového oddílu, která se plánuje svolat po jarní části fotbalové sezony. Zároveň tak bude zajištěn tok nezkreslených informací mezi hráče a zpět.

Kaňkovskému fotbalu zdar, výbor FO.